Keikkatyöläisen sosiaaliturvaopas kertoo suomalaisesta sosiaaliturvasta keikkatyötä tekevän näkökulmasta. Ajatuksena on auttaa sinua eteenpäin byrokratiaviidakossa, kun elämässä sattuu ja tapahtuu.

Useita toimeksiantajia, välillä työsuhteessa tai apurahalla, monta rautaa tulessa, erilaisia sopimusmuotoja? Keikkatyöläisen tai itsensätyöllistäjän työnteon muoto tarjoaa monen arvostamaa vapautta, mutta myös omanlaisiaan haasteita. Näistä yksi keskeinen on suomalainen sosiaaliturvajärjestelmä – sen monimutkaisuus ja yhteensovittamisongelmat, mitä tulee keikkatyöläisen asemaan järjestelmässä.

Ota opas avuksesi

Tämä Keikkatyöläisen sosiaaliturvaopas kertoo suomalaisesta sosiaaliturvasta keikkatyötä tekevän näkökulmasta. Ajatuksena on auttaa sinua selviämään sosiaaliturvajärjestelmän sääntöjen viidakossa elämän eri vaiheissa ja nivelkohdissa.

Oppaan toimituskuntana on Kulttuurialan liittojen neuvottelukunta, johon kuuluvat Muusikkojen liitto, Suomen Näyttelijäliitto, Suomen Journalistiliitto, Teatteri- ja Mediatyön-tekijöiden liitto, Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry sekä Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK. Oppaan on koonnut vapaa toimittaja Anna-Sofia Nieminen.

 

TAKUlla on pitkä historia vaikuttamistyössä itsensätyöllistäjien aseman parantamiseksi. Olemme jo kauan ajaneet työlainsäädäntöön uudistusta, jolla palkkatyösuhteen ulkopuolella työskentelevät saadaan kattavasti työttömyys- ja sosiaaliturvan piiriin. Jatkamme tätä työtä edelleen yhteistyössä muiden itsensätyöllistäjiä edustavien ammattijärjestöjen kanssa.