Keskustelua työharjoittelujen hyvistä käytännöistä taide- ja kulttuurialoilla

Kaipaatko keskustelua ja ajatustenvaihtoa taide- ja kulttuurialan kysymyksistä? Sukellamme tasaisin väliajoin alan ajankohtaisiin teemoihin suosittujen TAKUn Kulttuurikahvien merkeissä. Tervetuloa mukaan!

Keskiviikkona 19.4. klo 8.30–9.30 keskustelemme työharjoittelujen hyvistä käytännöistä taide- ja kulttuurialoilla. Lämpimästi tervetuloa kuulolle ja keskustelemaan olit sitten opiskelija, korkeakoulun henkilökuntaa tai harjoittelupaikkoja tarjoavan organisaation edustaja.

Parhaimmillaan työharjoittelut tarjoavat opiskelijoille mahdollisuuden saada arvokasta käytännön kokemusta sekä saada vahvistusta omiin uratoiveisiin ja verkostoitua. Työpaikat sen sijaan saavat mahdollisuuden hyödyntää opiskelijoiden tuoreita näkemyksiä ja osaamista. Organisaatiot tulevat harjoitteluiden kautta tutuksi opiskelijoiden keskuudessa ja tätä kautta syntyy myös yksi toimiva rekrytointiväylä. Hyvän työharjoittelun keskiössä ovat opiskelijan ja harjoitteluohjaajan luottamuksellinen suhde, yhteiset tavoitteet sekä reilut työehdot ja palkkaus.

Aiheesta ovat keskustelemassa kulttuurituotannon tutkinto- ja tiimivastaava, lehtori Leena Björkqvist Metropoliasta sekä taiteiden tutkimuksen maisteriohjelman työharjoittelujaksoista vastaava, teatteritieteen professori Hanna Korsberg Helsingin yliopistosta. Keskustelua moderoi TAKUn järjestökoordinaattori Helmi Saukkoriipi.

Tule kuulemaan Leenan ja Hannan ajatuksia aiheesta. Voit myös esittää heille kysymyksiä ja kertoa omat näkemyksesi!

Tilaisuus pidetään Zoomissa ja se on kaikille avoin – kutsu siis linjoille mukaan myös aiheesta kiinnostuneet tuttavasi.

Ilmoittaudu viimeistään ti 18.4. klo 12

 

>> Olethan jo tutustunut TAKUn Hyvän harjoittelun ABC -oppaaseen? Opas auttaa sekä opiskelijaa että organisaatioita reilun harjoittelun sopimisessa. Löydät mm. mallit työharjoittelu- ja työsopimuksen laatimiseen.

>> Tiedäthän, että TAKU suosittelee täysiaikaisen harjoittelijan vähimmäispalkaksi Kelan työssäoloehdon vähimmäispalkan mukaista palkkaa (1331 €/kk vuonna 2023). Harjoittelijalle voidaan maksaa myös tätä enemmän.

Mistä sinä haluaisit keskustella seuraavaksi?

Mistä sinä haluaisit keskustella seuraavilla TAKUn Kulttuurikahveilla? Ehdota meille aihetta tai inspiroivaa puhujaa sähköpostitse taku@taku.fi.

Aiemmin olemme käsitelleet mm. seuraavia teemoja:

 

Lämpimästi tervetuloa. Nähdään Kulttuurikahveilla!