Ehdota vuoden taide- ja kulttuurialan asiantuntijaa, tekoa ja työnantajaa

TAKU palkitsee kolmatta kertaa vuoden taide- ja kulttuurialan asiantuntijan, teon ja työnantajan. Kuka tai mikä taho mielestäsi ansaitsisi kunniamaininnan?

 

Kulunut vuosi on vaatinut taiteen, kulttuurin ja tapahtuma-alan ammattilaisilta ennennäkemätöntä joustoa, kykyä innovoida uutta epävarmuuden keskellä ja omasta sekä työyhteisön hyvinvoinnista huolehtimista muutoksessa. TAKUn keväällä 2020 luomat #tuenkulttuuria ja #tuentapahtumia tunnisteet ovat olleet aktiivisessa käytössä edelleen ja tuovat alan tilannetta esille, vaikka pahimmat alaamme kurjistaneet rajoitukset ovat vihdoin takana.

Enemmän kuin mitään, alan vankkumattoman yhteishengen ylläpitäjät ansaitsevat kunniamaininnan vaikuttavasta ja urhoollisesta työstä. Nyt on aika palkita parhaat ja antaa ansaittua näkyvyyttä edelläkävijöille ja alan peruspilareista vastaaville ahkerille tekijöille.

TAKU jakaa kolme kunniamainintaa

 

Taide- ja kulttuurialan asiantuntija

Kunniamaininta annetaan henkilölle, joka on ansiokkaasti edustanut taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alan asiantuntijoita esimerkiksi pitkällä tai monipuolisella uralla. Hän on taipumaton tekijä, joka on vahvistanut edustamaansa alaa uusilla näkökulmilla.

Taide- ja kulttuurialan teko

Kunniamaininta annetaan esimerkiksi kollektiiville, kampanjalle, hankkeelle tai tapahtumalle, joka on nostanut esiin yhteiskunnallisesti merkittävän teeman tai korostanut taide- ja kulttuurialan merkitystä,  lujittanut uskoa alaan vaikeina aikoina ja omalta osaltaan tehnyt ammattilaisten tärkeää ja korvaamatonta työtä näkyväksi.

Taide- ja kulttuurialan työnantaja

Kunniamaininta annetaan taide- ja kulttuurialan reilulle työnantajalle, joka on omalla esimerkillään kehittänyt alan työympäristöä ja/tai omaa työpaikkaansa sekä huolehtinut väsymättömästi työntekijöistä, heidän hyvinvoinnistaan ja pitänyt hyvää yhteishenkeä yllä.

Ehdota meille asiantuntijaa, tekoa ja työnantajaa, joka mielestäsi ansaitsee kunniamaininnan. Kerro ehdotuksesi tällä lomakkeella viimeistään 31.10.2021.

 

Työelämäpalkintojen saajat ehdotusten joukosta valitsee TAKUn hallituksen jäsenistä koostuva raati. Muistathan myös perustella ehdotuksesi. Valinnat julkistetaan TAKUn syyskokouksen yhteydessä 19. marraskuuta.

Kiitos jo etukäteen ehdotuksistasi!

Vuoden 2020 palkitut

Taide- ja kulttuurialan asiantuntija

Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen

Taide ja kulttuurialan teko

Yksittäisen teon esiin nostamisen sijaan Taide- ja kulttuurialan teko -kunniamaininta osoitettiin koko toimialalle, joka on poikkeusvuonna näyttänyt luovuutensa sekä uudistumaan pystyvän ammattitaitonsa.

Taide- ja kulttuurialan työnantaja

Joensuun Popmuusikot ry / Ilosaarirock


Uutisen vuoden 2020 palkituista perusteluineen löydät täältä.

Vuoden 2019 palkitut

Taide- ja kulttuurialan asiantuntija

Flow Festivalin artistituotannon vastaava Maiju Talvisto

Taide ja kulttuurialan teko

Taidetestaajat-hanke

Taide- ja kulttuurialan työnantaja

Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry / Kulttuuria kaikille -palvelu.


Uutisen vuoden 2019 palkituista perusteluineen löydät täältä.