taiteen ja kulttuurin rahoitus

Kulttuurialan leikkaukset tuhoisia talouskasvulle ja työllisyydelle

21.8.2024

Suomi tarvitsee talouskasvua ja työpaikkoja. Hallituksen leikkaussuunnitelmat johtavat päinvastaiseen kehityskulkuun ja kurjuuteen. Kasvusuuntaisen kulttuurialan leikkaaminen olisi vastuutonta.

Suomen taloutta ei pelasteta kulttuurista leikkaamalla

8.3.2024

Valtiontalouden kehysehdotuksessa (29.2.) kulttuurin ja taiteen määrärahat ovat jälleen leikkausten kohteina. Leikkauksilla olisi suora vaikutus alan työllisyyteen, kulttuurin saavutettavuuteen sekä alan kasvuun. Kaikki tämä on täysin ristiriidassa hallitusohjelmaan kirjattujen tavoitteiden kanssa.

Taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-ala on kasvuala, johon kannattaa panostaa

8.5.2023

Viestimme hallitusneuvotteluihin on vahva: taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alan potentiaali on tunnistettava – ja alaa on tuettava elinkeinona. Edellytämme sekä investointi- että työttömyys- ja sosiaaliturvan näkökulmien huomioimista.

Kaksi vuotta ahdingossa ollut taide- ja kulttuuriala tarvitsee tukea jälleenrakennukseen

3.2.2022

Taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alan ahdinko ei pääty mahdolliseen rajoitustoimista luopumiseen. Kaksi vuotta heittopussina ollut ala on ajettu ahdinkoon, josta toipuminen tulee viemään pitkään. Tarvitsemme selkeän suunnitelman ja rahoitusta toiminnan uudelleenkäynnistämiseen, kriisistä toipumiseen ja jälleenrakennukseen.

TAKU vaatii: Eduskunnan on peruttava taide- ja kulttuurialan rahoituksen leikkaukset

12.10.2021

Opetus- ja kulttuuriministeriön tänään julkistamien yli 18 miljoonan leikkausten työllisyysvaikutukset tulevat olemaan merkittäviä. Koronasta kärsinyt ala tarvitsee tukea, ei uusia leikkauksia.

TAKU pisarakuosi

Taide- ja kulttuurialan rahoitus vaarassa – arpajaislain muutoksen aiheuttamat menetykset rahoituksessa korvattava valtion budjettivaroista

26.10.2018

Taide- ja kulttuurialan rahoitus vaarassa. Arpajaislain muutoksen aiheuttamat menetykset rahoituksessa korvattava valtion budjettivaroista.