Yritysmuodon valinta


Eri yritysmuotojen perustaminen

Yksityinen elinkeinonharjoittaja eli toiminimi

Yksityiset elinkeinonharjoittajat toimivat ammatinharjoittajina tai liikkeenharjoittajina. Ammatinharjoittaja on henkilö, joka ilman kiinteää osto- tai myyntipaikkaa tai vastaavaa toimipaikkaa harjoittaa ammattiaan yrittäjänä. Ammatinharjoittaja myy useimmiten palveluita, jotka perustuvat hänen henkilökohtaiseen ammattitaitoonsa.Katso Patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta ohjeet perustamiseen.

Henkilöyhtiö

Henkilöyhtiöitä ovat avoimet yhtiöt (Ay) ja kommandiittiyhtiöt (Ky). Laki avoimesta yhtiöstä ja kommandiittiyhtiöstä sääntelee henkilöyhtiöitä. Katso Patentti- rekisterihallituksen sivuilta ohjeet perustamiseen.

Osakeyhtiö

Osakeyhtiön voi perustaa yksikin henkilö. Osakeyhtiössä määräysvalta perustuu osakkeenomistukseen. Yksityisessä osakeyhtiössä osakepääoman on oltava vähintään 2 500 euroa. Osakeyhtiö syntyy, kun se on merkitty kaupparekisteriin. Katso Patentti- rekisterihallituksen sivuilta ohjeet perustamiseen.

Osuuskunta

Osuuskunnan voi perustaa yksi henkilö. Osuuskunta on yhteisyritys, jonka omistavat sen jäsenet. Osuuskunnassa päätösvaltaa käytetään ääni per jäsen -periaatteella, eikä omistusosuuden mukaisesti, kuten osakeyhtiössä. Lue lisää osuuskuntayrittäjyydestä.


...
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä