Taide- ja kulttuurialan yrittäjä

Tarinoita tosielämästä

Otto Rainio - Rainio Design


Olen Otto Rainio, muotoilija ja intohimoinen itseoppinut valokuvaaja. 


Olen jo pitkään miettinyt miten parantaa luovuuttani ja osaamistani sekä miten yhdistää laadukkaasti ja kustannustehokkaasti käytännön tekeminen ja intohimoisen monipuolinen suunnittelu. Siksi päädyin perustamaan yritykseni, Rainio Design Oy:n. Yrityksessäni suunnittelen ja teen omia tuotteitani sekä asiakkaideni tilaustöitä 3D-printtauksella. Toinen syy yrityksen perustamiselle oli se, että olen pitkään työskennellyt muiden yrityksissä alaisena ilman mahdollisuuksia kehittää osaamistani. 3D-printtauksesta kiinnostuin sen monipuolisten tulevaisuudenmahdollisuuksien takia, sekä halusta tehdä hyvää ja kustannustehokasta designia uudella tavalla.


Toimin yritykseni nimissä myös vapaana valokuvaajana. Valokuvaamisessani tärkeintä on etsiä ja kuvata luonnosta arkipäivän tunteita. Kiehtovaa tunteiden kuvaamisessa on se miten osuvasti luonnosta löytyy tunteita vastaavia kuvauskohteita.


Tunteiden kuvaamisen ohella olen pidemmän aikaa tutkinut ja kuvannut erilaisia luonnon muotoja. Vapaana valokuvaajana intohimoni on etsiä toisenlaisia kuvauskohteita. Kiinnostavaa luonnon muotojen kuvaamisessa on niiden visuaalinen ja esteettinen ilme, jota haluan hyödyntää monin eri tavoin, esim. käyttämällä luonnonmuotoja koru- ja tuotemuotoilussani.


Luonto, ja ympäristö yleensäkin, sisältää kolmiulotteisia muotoja, joita haluan tutkia enemmänkin. Kerään valokuvieni kautta yhä enemmän luonnon omia muotoja, joita haluan myös hyödyntää muotoilussani tulevaisuudessa.


Lisätietoja: www.rainiodesign.fi


...
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä