TAKUn strategiaa tuleville vuosille päivitetty

15.01.2020

 

TAKUlle on työstetty uutta strategiaa syksyn 2019 mittaan TAKUn hallituksen ja toimiston väen voimin. Strategiaa esiteltiin jäsenistölle vuosikokouksessa vuoden 2019 lopussa puheenjohtajamme Juha Isotalon toimesta.

TAKUn päämääränä on, että vuoteen 2029 mennessä:
TAKU on tunnettu ja johtava taide- ja kulttuurialan työelämän asiantuntija sekä vahva, aktiivinen ja kasvava yhteisö. TAKUlaiset ovat arvostettuja asiantuntijoita ja heidän oikeutensa työelämässä ovat kunnossa työnteon muodosta riippumatta.

Pyrimme päämääräämme erikseen nimettyjen tavoitteiden myötä – esimerkiksi nostamme taide- ja kulttuurialan yhteiskunnallista arvostusta. Tämän tavoitteen saavutamme erilaisilla toimenpiteillä, kuten tuomalla esiin TAKUlaisten osaamista ja asiantuntijuutta kampanjoiden avulla (esim. Olen humanisti -kampanja) ja lisäämällä yhteistyötä alan muiden järjestöjen kanssa.

Tavoitteisiimme kuuluu myös TAKUn aseman vahvistaminen taide- ja kulttuurialan edunvalvojana. Määrittelemme edunvalvonnalliset tavoitteemme, viestimme niistä selkeästi ja vaikutamme pro-aktiivisesti lainsäädäntöön jo valmisteluvaiheessa.

TAKUn muita päämäärään johtavia tavoitteita on kestävä jäsenkasvu, vahva TAKUlaisten yhteisö ja se, että TAKUn palkka- ja työehtosuositukset nähdään alalla normina.

TAKUn strategiakartta 2020–2029

TAKUn puheenjohtaja Juha Isotalo iloitsee siitä, että TAKUlla on auki kirjoitettu selkeä päämäärä, ja erikseen mainitut tavoitteet ja toimenpiteet, jotka siihen johtavat: ” Voimme tarkastella kaikkea toimintaamme tästä eteenpäin nyt sen läpi, että se mitä teemme, liittyy päämäärämme saavuttamiseen”.

TAKUn on tarkoitus saavuttaa päämääränsä vuoteen 2029 mennessä. ”Maailma ympärillämme kuitenkin muuttuu, joten strategiakarttaa on tarkoitus tarkastella ja päivittää aina tarpeen mukaan”, painottaa Isotalo.

Lisätietoja:
TAKUn toiminnanjohtaja Nea Leo, nea.leo@taku.fi, 044 5664800
TAKUn puheenjohtaja Juha Isotalo, jlaiso@utu.fi

http://taku.web30.neutech.fi/site/wp-content/uploads/2017/05/cropped-taku_favicon.png
Lue lisää
Mari

Mari Kettunen, TAKUn järjestöasiantuntija