TAKUn hallituksen opiskelijaedustaja esittelyssä - tapaa Rosa!

11.8.2020

 

TAKUn hallituksen opiskelijaedustaja Rosa Frauenknecht saattoi hiljattain valmiiksi opinnäytetyönsä vapaaehtoisesta osa-aikatyöstä luovilla aloilla ja toimii parhaillaan teatterituottajana. Rosa näkee, että työelämään vaikuttaminen jo opintojen aikana on todella tärkeää, sillä muutosprosessit ottavat aikaa.

 

Kuka olet?

Olen Rosa Frauenknecht teatterituottaja Helsingistä. Toimin TAKU ry:n hallituksessa opiskelijaedustajana.

TAKUn hallituksen opiskelijaedustaja Rosa Frauenknecht

Urapolkusi?

Valmistuin tänä keväänä kulttuurituottajaksi ja työskentelen ensimmäisessä oman alan työpaikassani, KOM-teatterilla tuottajana.

Opintojen aikana kulttuurialan todellisuus ja reunaehdot ovat tulleet tutuiksi erilaisissa asiakaspalvelutöissä ja kulttuurialan organisaatioissa työskentelemisen ja projektien kautta. Toivon, että voisin tulevaisuudessa jatkaa taide- ja kulttuurialalla työskentelyä, sillä työympäristö ja työn tekemisen tapa inspiroi minua.

Erityiset kiinnostuksen kohteet koskien taide- ja kulttuurialan työelämää? Mitä asioita aiot erityisesti TAKUn hallituksessa edistää?

Opintojen ja työn yhteensovittamiseen liittyvät kysymykset ovat olleet vahvasti läsnä omassa opiskelijan arjessani. Työelämään vaikuttaminen jo opintojen aikana on todella tärkeää, sillä muutosprosessit voivat olla hitaita – esimerkiksi sukupolvipolitiikkaan liittyvät kysymykset ovat niin moniulotteisia ja vaikeita, ettei niitä ratkota kovin nopeasti. Opiskelijat ovat luomassa tulevaisuuden työelämää. Olisi arvokasta, että saisimme äänemme kuuluviin ja siten turvattua mahdollisimman hyvät lähtökohdat tulevalle työurallemme.

Haaveilen siitä, että työelämä olisi nykyistä kestävämpää, oikeudenmukaista, monimuotoista sekä tasa-arvoista, hyviä työoloja unohtamatta.

Funny fact sinusta?

Opiskelin kotitaloustiedettä ennen kulttuurituotannon opintoja ja kaikenlainen marttailu ja kotona tekeminen kiinnostaa minua – oli kyse sitten uusien reseptien kokeilemisesta, palapelin tekemisestä tai kirjonnasta.

 

***

Voit olla yhteydessä Rosaan, jos haluat keskustella tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta, työsuojelusta ja työturvallisuudesta tai opiskelija-asioista. Katso täältä Rosan yhteystiedot sekä myös muiden hallituksemme jäsenten erityiset kiinnostuksen kohteet.

Tässä TAKUn hallituksessa -sarjassa esittelemme hallituksemme jäsenten taustoja, urapolkuja ja taide- ja kulttuurialan työelämän erityisiä mielenkiinnon kohteita. Haluamme tehdä näkyväksi, millainen porukka TAKUa luotsaa ja tuoda esiin alan asiantuntijoiden vahvaa ja monipuolista osaamista.

 

http://taku.web30.neutech.fi/site/wp-content/uploads/2017/05/cropped-taku_favicon.png
Lue lisää
Mari

Mari Kettunen, TAKUn järjestöasiantuntija