TAKUssa uusia toimihenkilöitä

22.8.2018

TAKUn uusi toimihenkilöiden tiimi käynnistää työnsä toimistolla

TAKUssa 1.8. on aloittanut järjestökoordinaattorin tehtävissä Taiteen Maisteri Sini Myllyniemi. Taustaltaan Sini on kuvataidekasvattaja, aikanaan opiskelija-aktiivi Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa ja intohimoisesti edunvalvontaan suhtautuva kulttuurityöläinen. Hän siirtyy tehtävään Suomen Kuvanveistäjäliitosta. Sinin vastuulla on erityisesti koulutukset, some- ja jäsenviestintä sekä järjestön oman opiskelija- ja aluetoiminnan koordinointi.

“Ammattijärjestöillä ajattelen olevan tärkeä asema suunnannäyttäjänä ja hyvien käytäntöjen jakajana niin työntekijöiden, työnhakijojiden kuin työnantajien keskuudessa. Minulle on tuttua taide- ja kulttuurialan kentän työsuhteiden pätkätyömäisyys ja alan työmarkkinoiden tilanne. Alan luonteen takia koen edunvalvonnan erityisen tärkeäksi. Myös kulttuurialan opiskelijat tarvitsevat tietoa alan käytännöistä ja ammattijärjestön tarjoamasta avusta uransa varrella sekä ohjausta työelämän käynnistämiseen. Haluankin omalta osaltani kehittää työelämää taide- ja kulttuurialalla suuntaan, jossa alalla työskentelevällä on tilaa kasvaa ja kukoistaa.”

TAKUn ja Museoalan ammattiliitto MALn yhteisenä korkeakouluharjoittelijana on 15.8. aloittanut historian maisterivaiheen opiskelija Heta Hedman Tampereen yliopistosta. Hänen tehtäviinsä kuuluu opiskelijatoiminnan ja jäsentapahtumien koordinointia sekä jäsenkartoituksen toteuttaminen. Opintojensa ohessa hän on toiminut aktiivisesti ainejärjestökentällä sekä museologian opintojen ja työkokemuksensa kautta erikoistunut museoalalle.

”Sekä TAKU että MAL ovat kaltaiselleni yhteiskunta- ja kulttuurialan opiskelijalle ja monityöläiselle elintärkeä tuki. Toivonkin, että korkeakouluharjoittelun myötä pääsen edistämään opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden tietoutta ammatillisen järjestäytymisen merkityksestä korkeakoulutettujen nopeasti muuttuvilla työmarkkinoilla.”

Heta Hedman toimii korkeakouluharjoittelijana 14.12.2018 asti.

Yhteiskuntatieteiden maisteri Nea Leo aloittaa 3.9. TAKU ry:n toiminnanjohtajana. Hän siirtyy tehtävään Taiteen edistämiskeskuksen erityisasiantuntijan tehtävistä. Nea on työskennellyt aiemmin muun muassa projektipäällikkönä taiteen tiedotuskeskusten yhteisessä tuottajien kansainvälistymis-, johtamis- ja liiketoimintaosaamista kehittäneessä EU-hankkeessa. Lisäksi hän on toiminut Hämeen ELY-keskuksessa työllisyyspoliittisten ja EU-hankkeiden rahoituksen sekä seudullisten yrityspalvelujen ja alkavien yrittäjien osaamisen kehittämisen parissa.

”TAKU tekee taide- ja kulttuurialan ammattilaisten edunvalvojana hyvää ja ansiokasta työtä, jota on ilo päästä jatkamaan. Odotan innolla, että voimme yhdessä takulaisten kanssa kehittää TAKUa liittona, joka vastaa jäsenistönsä muuttuviin tarpeisiin, vahvistaa alan ammattilaisten työn arvostusta ja tuo esiin heidän monipuolista osaamistaan.”

kuvassa vasemmalta Nea, Sini ja Heta

 

Kysymyksiä, ajatuksia, toiveita? Ole yhteydessä!

Toiminnanjohtaja
Nea Leo
edunvalvonta, jäsenneuvonta, sidosryhmäyhteistyö
(3.9. alkaen)
puh. 044 066 4800
nea.leo@taku.fi

Järjestökoordinaattori
Sini Myllyniemi
koulutukset, opiskelijayhteistyö, jäsen- ja someviestintä
puh. 040 561 8967
sini.myllyniemi@taku.fi

Korkeakouluharjoittelija
Heta Hedman
ainejärjestöyhteistyö
puh. 040 838 0739
heta.hedman@taku.fi

 

 

 

http://taku.web30.neutech.fi/site/wp-content/uploads/2017/05/cropped-taku_favicon.png
Lue lisää
Avatar

Sini Myllyniemi, TAKUn järjestökoordinaattori