Fackorganisation för konst- och kultursektorn TAKU rf


AktuelltKUNSKAP, SKICKLIGHET OCH TRYGGHET - TILL DIN FÖRDEL


Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö - Fackorganisation för konst- och kultursektorn TAKU ry är en fackorganisation som bevakar konst- och kulturarbetarnas intressen på arbetsmarknaden. Medlemmar är bl.a. kulturproducenter, anställda inom kommunernas och statens kultur- och konstförvaltning, ledare för kulturhus och -evenemang, projektexperter samt anställda inom fritt bildningsarbete, numera också enskilda konstnärer och yrkesutövare. Också studerande kan bli medlemmar redan under studietiden. Samhörighetskänslan inom den brokiga men kompetenta gruppen är viktig för oss.

Som medlem i TAKU har du trygghet i händelse av arbetslöshet eller permittering, du får information och handledning i anställningsfrågor, du kan söka vårt eget stipendium och du har möjlighet att själv påverka sektorns framtid.

Till TAKUs specialuppgifter hör att påverka kultur- och utbildningspolitiken. Organisationen tar ställning till frågor som gäller bl.a. kulturförvaltningen, fi nansieringen av kulturen samt utbildningen inom kultur- och konstsektorn. Strukturförändringarna i branschen samt arbetslivets förändring i riktning mot kortjobb samt ökad frilansar- och företagarverksamhet är centrala för organisationens intressebevakning.

...
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä