Työnhaku

Oletko siirtymässä opiskeluista työelämään tai harkitsetko työpaikan vaihtoa? Työnhakutilanteissakin voit hyödyntää TAKUn ja Akavan Erityisalojen asiantuntemusta.

Jäsenenä voit varata ajan UP! Partnersin toteuttamasta urapalvelusta, jonka kautta saat henkilökohtaista neuvontaa CV:n ja työhakemuksen tekemiseen, urasuunnitteluun ja muihin työnhakuun liittyviin kysymyksiin. Urapalveluissa käytössäsi on myös laaja neuvoa-antavien videomateriaalien valikoima.

Kirjaudu AE:n urapalveluihin täällä.

Tälle sivulle on koottu yleisiä neuvoja CV:n ja työhakemuksen tekemiseen.

Millainen on hyvä CV?

Ansioluettelo eli CV (Curriculum Vitae) on tiivistelmä työ- ja koulutustaustastasi. Se kertoo rekrytoijalle nopeasti kaiken oleellisen työnhakuun liittyvän tiedon. CV on ensimmäinen mahdollisuus esitellä itsesi.

Mieti ennen CV:n kirjoittamista:

  • Millaisen vaikutuksen haluat antaa työurastasi, taidoistasi ja vahvuuksistasi?
  • Millaisia työtehtäviä varten olet CV:tä laatimassa?
  • Mitä asioita haluat erityisesti korostaa?
  • Mitä asioita ei ole tarpeen korostaa tai mainita?

CV:n sopiva pituus on noin kaksi sivua. Jos tehtävään sopii, voit hyödyntää myös sosiaa­lisen median välineitä (esim. LinkedIn) tai tehdä video-CV:n itsestäsi.

Hakemus: tavoitteena työhaastattelu

Hyvä työhakemuksen pituus on noin yksi sivu (A4). Hakemus on selkeä niin ulkonäöltään kuin sisällöltään eikä se sisällä kielivirheitä. On tärkeää, että työhakemus vastaa työnhakuilmoitukseen. Pohdi, mikä tekee juuri sinusta tähän haettavaan työtehtävään sopivan. Muista myös perustella väitteesi.

Hakemuksen sisältö

Hakemuksen ylälaidassa:

  • Omat yhteystietosi
  • Työnantajan yhteystiedot
  • Päiväys

Ensimmäinen kappale: Miksi haen tätä tehtävää. Herätä mielenkiinto heti!

Toinen kappale: Kuvaile osaamistasi, onnistumisia ja koulutusta selkeästi ja tiivistetysti. Vastaa ilmoituksessa mainittuihin taitoihin: kohdenna hakemus.

Kolmas kappale: Millainen olet työntekijänä.

Lopuksi: Palkkatoive, jos pyydetty.