Jäsenedut

TAKU tarjoaa jäsenilleen paljon monipuolisia ja hyödyllisiä palveluja ja etuja. TAKUn jäsenenä voit hyödyntää myös kattojärjestömme Akavan Erityisalojen palveluita sekä työttömyyskassa Erkon työttömyysturvaa.

Työttömyysturva
Lakimiespalvelut
Palkkaneuvonta
Perhe- ja perintöoikeudellinen neuvonta
Vakuutukset
Mentorointi
Urapalvelut
Oma luottamusmies -palvelu
Koulutukset ja tapahtumat
Tukea työnhakuun
Muut edut


Työttömyysturva

TAKUn palkansaajajäsenenä työttömyysturva-asioistasi vastaa Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erko, jonka jäsenmaksu sisältyy liiton jäsenmaksuun.

Jos olet yrittäjä tai ammatinharjoittaja, voit järjestää työttömyysturvasi liittymällä SYT-kassan jäseneksi.

Lakimiespalvelut

Kaikissa työsuhteeseen liittyvissä kysymyksissä ja ongelmissa sinua palvelevat Akavan Erityisalojen asiantuntevat lakimiehet. Työsuhdeneuvonnassa voit esimerkiksi tarkistuttaa työsopimuksesi ennen sen solmimista, kysyä neuvoja irtisanoutumiseen tai YT-neuvotteluihin liittyen tai muissa eteen tulevissa asioissa.

Työsuhdeneuvonnan yhteystiedot

Palkkaneuvonta

Tarjoamme jäsenille tilastollista, vähimmäispalkkasuosituksiin sekä työehtosopimuksiin perustuvaa henkilökohtaista palkkaneuvontaa puhelimitse ja sähköpostitse.

TAKUn ja Akavan Erityisalojen taide- ja kulttuurialoja koskevat vähimmäispalkkasuositukset löydät täältä. Voit myös tarvittaessa hyödyntää muiden AE:n toimialojen palkkasuosituksia, mikäli olet työssä näillä aloilla.

Tilastollisiin, ala- ja ammattinimikekohtaisiin palkkoihin voit perehtyä Akavan Erityisalojen Palkkapuntarissa. Kannattaa huomioida, että saman ammattinimikkeen alla voi esiintyä suurtakin vaihtelua riippuen työnantajan sektorista, sijainnista ja työntekijän omasta työkokemuksesta. Palkkapuntarin tietoja voi kuitenkin käyttää lähtökohtana omaa palkkatoivetta miettiessä.

Perhe- ja perintöoikeudellinen neuvonta

Jäsenenämme voit saada Akavan Erityisaloista perhe- ja perintöoikeudellista neuvontaa. Jäsenetu pitää sisällään myös perhe- ja perintöoikeudellisten asiakirjojen kuten avioehtosopimusten ja testamenttien laatimisen.

Yhteystiedot

Vakuutukset

TAKU ja Akavan Erityisalat on ottanut jäsentensä turvaksi kolme vakuutusta. Nämä kaikki saat jäsenetuna. Liiton jäsenkortti toimii matkavakuutuskorttina, joten pidäthän sen mukanasi matkoilla.

  • Matkustajavakuutus (Turva)
  • Vapaa-ajan tapaturmavakuutus (Turva)
  • Vastuu- ja oikeusturvavakuutus (If)

Matkustajavakuutus ei sisällä matkatavaravakuutusta. Tarkempia tietoja vakuutuksista löydät Akavan Erityisalojen sivuilta.

Näiden sinulle maksettujen vakuutusten lisäksi saat myös alennusta Turvan muista vakuutuksista kuten koti- ja kaskovakuutuksesta. Näistä löydät lisätietoja Turvan sivuilta, jossa myös yhteystiedot vakuutustodistuksen tilaamisesta viisumia varten.

 

Mentorointi

Tarjoamme mentorointia jo työelämässä oleville jäsenillemme.

Ryhmämentorointiohjelmassamme pääset kehittämään omaa ajatteluasi, työstämään sinulle tärkeää seuraavaa ura-askelta sekä vahvistamaan omaa ammatillista identiteettiä taide- ja kulttuurialan osaajana!

Mentorointiohjelmamme keskeisiä elementtejä ovat oman osaamisesi tunnistaminen ja vahvistaminen, taide- ja kulttuurialan keskinäisen vertaistuen ja verkostojen mahdollistaminen sekä urasuunnittelusi tukeminen.

Mentorointi toteutetaan mentorin johdolla pienryhmissä, jossa jokainen aktori työstää ohjelman aikana omaa henkilökohtaista ura-askeltaan.

Mentoriohjelman hakuajasta sekä -käytännöistä tiedotamme jäsenten uutiskirjeessä, verkkosivuillamme sekä sosiaalisen median kanavissamme.

Urapalvelut

UP! Partnersin toteuttamasta urapalvelusta voit varata ajan henkilökohtaiseen uraneuvontaan ja sparraukseen. Voit saada tukea työnhakuusi, apua urasuunnitteluusi tai vahvistusta työhyvinvointiisi. Käytössäsi on myös laaja videokirjasto, jonka kautta voit perehtyä työnhaun ja urasuunnittelun eri puoliin juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii.

Kirjaudu AE:n urapalveluihin täällä.

Lue lisää urapalveluista tästä.

Oma luottamusmies -palvelu

Jokaisen uralla tulee vastaan erilaisia muutos-, kriisi-, tai kehitystilanteita, jotka sisältävät tarvetta selkeälle tiedolle toimintatavoista ja mahdollisuuksista. Oma Luottamusmies vastaa korkeasti koulutettujen työelämätiedon tarpeeseen erilaisissa tilanteissa. Palvelun tuottaa akavalaisten liittojen yhteinen neuvottelujärjestö Ylemmät Toimihenkilöt YTN. Siirry palveluun.

Koulutukset ja tapahtumat

Jäsenet voivat osallistua erilaisiin ammatillista osaamista ja työelämätaitoja edistäviin koulutuksiin. Näitä järjestetään ympäri Suomen ja mahdollisuuksien mukaan myös webinaareina, jolloin niihin voi osallistua myös etänä. TAKUn omat koulutukset keskittyvät pääasiassa taide- ja kulttuurialojen ammatillisiin kysymyksiin, kun taas Akavan Erityisalat tarjoaa koulutuksia yleisemmistä työelämäaiheista.

Koulutusten lisäksi järjestämme myös erilaisia vapaamuotoisempia jäsentilaisuuksia kuten suosittuja lounastreffejä ja vierailuja kulttuuritapahtumiin. Näissä tilaisuuksissa pääset tapaamaan muita takulaisia, verkostoitumaan tai muuten vaan viihtymään.

TAKUn koulutukset ja tapahtumat täällä.

Akavan Erityisalojen koulutustarjonnan löydät täältä.

Tukea työnhakuun

Oletko työtön tai työttömyysuhan alainen jäsenemme? Haluamme tukea työnhakuasi ja työllistymistäsi yhteistyössä muiden akavalaisten ammattiliittojen kanssa. Voit osallistua oman alueesi korkeakoulutetuille tarkoitettuihin, työllistymistä edistäviin koulutuksiin.

Nämä alueelliset työllistymishankkeet eli koulutukset, tapahtumat, webinaarit ja vertaisryhmät ovat jäsenille maksuttomia. Voit osallistua oman alueesi luennoille ja webinaareihin myös jos olet työssä, mutta kaipaat vinkkejä johonkin työelämän käännekohtaan. Tutustu tarkemmin oman alueesi tarjontaan.

Voit hioa työnhakutaitojasi Taitava Työnhakija -verkkovalmennuksessamme missä ja milloin vain. Mahdollistamme valmennuksen sinulle yhdessä Akavan Erityisalojen ja UP Partnersin kanssa. Lisätietoja.

Muut edut

Voit tutustua muihin hyödyllisiin jäsenetuihin kuten A-lomien mökkivuokraukseen ja erilaisiin vaihtuviin ostoetuihin parhaiten Member+-palvelussa.

TAKUn jäsenten omista tapahtuma-alennuksista ja eduista ilmoitetaan näillä sivuilla ja sähköpostitse lähetettävässä jäsenkirjeessä.