Jäsenedut

TAKU ry tarjoaa jäsenilleen akavalaisenammatillisen taide- ja kulttuurialan edunvalvonnan sekä Akavan Erityisalojen ja Erityiskoulutettujen työttömyyskassa ERKOn kautta paljon monipuolisia ja hyödyllisiä etuja.

Jäsenedut ja palvelut löydät myös akavalaisten Member+-palvelusta.

Työttömyysturva
Lakimiespalvelut
Palkkaneuvonta
Perhe- ja perintöoikeudellinen neuvonta
Vakuutukset
Urapalvelut
Koulutukset ja tapahtumat

Muut edut


Työttömyysturva

TAKUn palkansaajajäsenenä työttömyysturva-asioistasi vastaa Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erko, jonka jäsenmaksu sisältyy liiton jäsenmaksuun.

Jos olet yrittäjä tai ammatinharjoittaja, voit järjestää työttömyysturvasi liittymällä akavalaisen Ammatinharjoittajien ja yrittäjien työttömyyskassa AYT:n jäseneksi.

Lue: Työttömyyskassojen etuusopas

Lakimiespalvelut

Kaikissa työsuhteeseen liittyvissä kysymyksissä ja ongelmissa sinua palvelevat Akavan Erityisalojen asiantuntevat lakimiehet. Työsuhdeneuvonnassa voit esimerkiksi tarkistuttaa työsopimuksesi ennen sen solmimista, kysyä neuvoja irtisanoutumiseen tai YT-neuvotteluihin liittyen tai muissa eteen tulevissa asioissa.

Työsuhdeneuvonnan yhteystiedot

Palkkaneuvonta

Tarjoamme jäsenille tilastollista, vähimmäispalkkasuosituksiin sekä työehtosopimuksiin perustuvaa henkilökohtaista palkkaneuvontaa puhelimitse ja sähköpostitse.

TAKUn ja Akavan Erityisalojen taide- ja kulttuurialoja koskevat vähimmäispalkkasuositukset löydät täältä. Voit myös tarvittaessa hyödyntää muiden AE:n toimialojen palkkasuosituksia, mikäli olet työssä näillä aloilla.

Tilastollisiin, ala- ja ammattinimikekohtaisiin palkkoihin voit perehtyä Akavan Erityisalojen Palkkapuntarissa. Kannattaa huomioida, että saman ammattinimikkeen alla voi esiintyä suurtakin vaihtelua riippuen työnantajan sektorista, sijainnista ja työntekijän omasta työkokemuksesta. Palkkapuntarin tietoja voi kuitenkin käyttää lähtökohtana omaa palkkatoivetta miettiessä.

Perhe- ja perintöoikeudellinen neuvonta

Jäsenillä on mahdollisuus saada Akavan Erityisaloista perhe- ja perintöoikeudellista neuvontaa. Jäsenetu pitää sisällään myös perhe- ja perintöoikeudellisten asiakirjojen kuten avioehtosopimusten ja testamenttien laatimisen.

Yhteystiedot

Vakuutukset

TAKU ja Akavan Erityisalat on ottanut jäsentensä turvaksi kolme vakuutusta. Nämä kaikki saat jäsenetuna. Liiton jäsenkortti toimii matkavakuutuskorttina, joten pidäthän sen mukanasi matkoilla.

  • Matkustajavakuutus (Turva)
  • Vapaa-ajan tapaturmavakuutus (Turva)
  • Vastuu- ja oikeusturvavakuutus (If)

Matkustajavakuutus ei sisällä matkatavaravakuutusta. Tarkempia tietoja vakuutuksista löydät Akavan Erityisalojen sivuilta.

Näiden sinulle maksettujen vakuutusten lisäksi saat myös alennusta Turvan muista vakuutuksista kuten koti- ja kaskovakuutuksesta. Näistä saat lisätietoja Turvan sivuilta, jossa myös yhteystiedot vakuutustodistuksen tilaamisesta viisumia varten.

Urapalvelut

UP! Partnersin toteuttamasta urapalvelusta voit varata ajan henkilökohtaiseen uraneuvontaan ja sparraukseen. Käytössäsi on myös laaja videokirjasto, jonka kautta voit perehtyä työnhaun ja urasuunnittelun eri puoliin juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii.

Kirjaudu AE:n urapalveluihin täällä.

Koulutukset ja tapahtumat

Jäsenet voivat osallistua erilaisiin ammatillista osaamista ja työelämätaitoja edistäviin koulutuksiin. Näitä järjestetään ympäri Suomen ja mahdollisuuksien mukaan myös webinaareina, jolloin niihin voi osallistua myös etänä. TAKUn omat koulutukset keskittyvät pääasiassa taide- ja kulttuurialojen ammatillisiin kysymyksiin, kun taas Akavan Erityisalat tarjoaa koulutuksia yleisemmistä työelämäaiheista.

Koulutusten lisäksi järjestämme myös erilaisia vapaamuotoisempia jäsentilaisuuksia kuten suosittuja lounastreffejä ja vierailuja kulttuuritapahtumiin. Näissä tilaisuuksissa pääset tapaamaan muita takulaisia, verkostoitumaan tai muuten vaan viihtymään.

TAKUn koulutukset ja tapahtumat täällä.

Akavan Erityisalojen koulutustarjonnan löydät täältä.

Muut edut

Voit tutustua muihin hyödyllisiin jäsenetuihin kuten A-lomien mökkivuokraukseen ja erilaisiin vaihtuviin ostoetuihin parhaiten Member+-palvelussa.

TAKUn jäsenten omista tapahtuma-alennuksista ja eduista ilmoitetaan näillä sivuilla ja sähköpostitse lähetettävässä jäsenkirjeessä.