Ajankohtaista

TAKU hallitusseminaari 2017

TAKUtuen saajat 2019

14.6.2019

TAKUn kesäjuhlissa 11.6.2019 palkittiin TAKUtuella neljä opinnäytetyötä, jotka edustavat TAKUlaista kulttuurialan moninaisuutta hienolla tavalla.

Lue lisää

Moniammattilaisen pitää hakea työt sieltä täältä

11.6.2019

Kulttuurin monityöläinen Chia Koskinen tietää, kuinka pienistä paloista toimeentulo voi koostua. Hän on työskennellyt määräaikaisena, osa-aikaisena, yrittäjänä, nollatuntisopimuksella ja tehnyt töitä alustalle.

Lue lisää

Hallitusohjelmassa useita TAKUlle tärkeitä teemoja

4.6.2019

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen luotsaamat hallitusneuvottelut on saatu päätökseen ja hallitusohjelma on julkaistu. SDP:n, Keskustan, Vihreiden, Vasemmistoliiton ja RKP:n laatimassa ohjelmassa on mukana sekä useita kulttuuripoliittisia avauksia että toivottuja uudistuksia sosiaali- ja työttömyysturvajärjestelmään.

Lue lisää

Opiskelijajäsenemme kertovat: miksi kuulun TAKUun!

27.5.2019

TAKUun kuulumisen syyt ovat moninaisia taide- ja kulttuurialan opiskelijoille. TAKUn tukea työelämän erilaisissa tilanteissa arvostetaan sekä TAKUn palvelut saavat kiitosta. Lisäksi TAKUn rooli taide- ja kulttuurialojen kehittäjänä nähdään tärkeänä. Päästetään opiskelijajäsenemme itse kertomaan, miksi he kuuluvat TAKUun.

Lue lisää

Kysely kulttuurituotannon opiskelijoiden oikeuksien toteutumisesta työharjoitteluissa

24.5.2019

TAKU kartoittaa yhteistyöopinnäytteeseen liittyvällä kyselyllä kulttuurituotannon opiskelijoiden oikeuksien toteutumista työharjoitteluissa.

Lue lisää

Opiskelija, liity jäseneksi ja lunasta lahjakortti

21.5.2019

Opiskeletko taide- ja kulttuurialaa ja aloitat pian kesätyöt? Jos vastasit edellä mainittuun kyllä, kannattaa ehdottomasti liittyä heti TAKUun ja samalla työttömyyskassa Erkon jäseneksi. Näin voit alkaa kerryttämään ansiosidonnaista työttömyysturvaa. Lisäksi saat tietää enemmän alastasi ja mahdollisuuksistasi työelämässä, tukea osaamisesi kehittämiseen ja olet osa taide- ja kulttuurialojen asiantuntijoiden joukkoa.

Lue lisää

Hallitusneuvottelut käynnissä – vaikuttamistyö jatkuu

15.5.2019

Hallitusneuvottelut ovat hyvässä vauhdissa. Nyt on aika muistuttaa neuvottelijoita TAKUn tavoitteista. Ole rohkeasti yhteydessä tuttuun neuvottelijaan.

Lue lisää

Tunnelmia TAKUn työelämätilaisuudesta ja kevätkokouksesta

14.5.2019

TAKUn työelämätilaisuutta ja kevätkokousta vietettiin 26.4. rennoissa tunnelmissa Helsingin Kruununhaassa.

Lue lisää

Opiskelija, haluatko TAKUn haalarimerkin suunnittelijaksi?

30.4.2019

TAKU sai uuden ilmeen 2017 ja nyt on korkea aika saada uutta ilmettä hyödyntävä haalarimerkki TAKUlaisille opiskelijoille. Koska TAKUun kuuluu runsaasti visuaalisen alan opiskelijoita, graafisia suunnittelijoita, muotoilijoita ja muita taideopiskelijoita, tarjoamme suunnittelutyötä TAKUlaisille tulevaisuuden ammattilaisille.

Lue lisää

TAKU selvittää osuuskunnan perustamista jäsenilleen

15.4.2019

TAKU, Kieliasiantuntijat, MAL ja Viesti selvittävät yhdessä osuuskunnan perustamista jäsenilleen. Osuuskunta tarjoaisi itsensätyöllistäjille mahdollisuuden parempaan sosiaaliturvaan ja vahvistaisi verkostoitumista.

Lue lisää