Ajankohtaista

TAKU hallitusseminaari 2017

Syyskokous valitsi TAKUlle uuden hallituksen – Juha Isotalo jatkaa puheenjohtajana

3.12.2019

Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry on valinnut vuosikokouksessaan 29.11.2019 hallituksen vuodelle 2020. Hallitukseen valittiin neljä uutta varsinaista jäsentä ja kaksi uutta varajäsentä. TAKUn puheenjohtajana jatkaa kulttuurihistorioitsija, yrittäjä, FM Juha Isotalo.

Lue lisää

TAKU palkitsi taide- ja kulttuurialan toimijoita

29.11.2019

TAKUn työelämäpäivän ja syyskokouksen yhteydessä palkittiin taide- ja kulttuurialan toimijoita. Vuoden 2019 taide- ja kulttuurialan asiantuntijaksi valittiin Flow Festivalin artistituotannon vastaava Maiju Talvisto, Vuoden taide ja kulttuurialan teoksi Taidetestaajat-hanke ja Vuoden taide- ja kulttuurialan työnantajaksi Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry / Kulttuuria kaikille -palvelu.

Lue lisää

Hei TAKUn jäsen, lämpimästi tervetuloa TAKUn syyskokoukseen ja työelämäpäivään 29.11.19

31.10.2019

Varsinaisen syyskokouksen lisäksi tämän vuoden syyskokoontumisessa on luvassa maistuva lounas, kiinnostava keynote-puheenvuoro ja vapaata seurustelua sekä ensimmäistä kertaa valittavien vuoden taide- ja kulttuurialan asiantuntijan, teon ja työnantajan palkitseminen.

Lue lisää

Kysely monityöläisenä toimiville TAKUn jäsenille

11.10.2019

TAKU kartoittaa yhteistyöopinnäytteeseen liittyvällä kyselyllä kulttuurialan monityöläisinä toimivien tilannetta. Vastaathan tähän kyselyyn, jos olet TAKUn jäsen ja toimit monityöläisenä kulttuurialalla.

Lue lisää

Hei jäsen, hae TAKUn hallitukseen!

11.10.2019

Oletko kiinnostunut taide- ja kulttuurialan ammatillisesta vaikuttamisesta ja edunvalvonnasta? Hae TAKUn hallitukseen!

Lue lisää

Suomen Taiteilijaseura ja TAKU kartoittavat kuvataiteilijoiden palkkioita

30.9.2019

Suomen Taiteilijaseuran ja Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKUn toteuttama palkkiokysely kartoittaa kuvataiteen alalla erilaisista tehtävistä maksettavia korvauksia. Kysely on tarkoitettu ammattikuvataiteilijoille ja siihen vastataan nimettömästi. Vastaa kyselyyn 21.10. mennessä.

Lue lisää

Toiminnanjohtajan katsaus syksyyn 2019

13.9.2019

Hyvät ja toimivat jäsenpalvelut, tapahtumat ja koulutukset ovat tärkeä ja usein myös teille jäsenille näkyvin osa TAKUn toimintaa. Kaikkein keskeisintä ammattijärjestön työssä on kuitenkin edunvalvonta. Edunvalvontatyö on kyselyjen perusteella myös suurimalle osalle 3 500 TAKUlaisesta kaikkein tärkein syy kuulua ammattijärjestöön.

Lue lisää

Olen humanisti -kampanja nostaa esiin humanistien monipuolista osaamista

30.8.2019

Humanistien vahvuutena työelämässä ovat muun muassa ympäröivän maailman ja ihmisten toiminnan syvällinen ymmärtäminen. Humanistit hahmottavat suuria kokonaisuuksia ja heillä on kyky ajatella kriittisesti. Näistä taidoista on etua monenlaisissa organisaatioissa ja tehtävissä.

Lue lisää

Sanoista tekoihin – budjettiriihessä edessä lupausten lunastamisen aika

26.8.2019

TAKU edellyttää hallitusohjelmassa esitettyjen lupausten näkyvän myös talousarvioesityksessä: Taiteilijoiden toimeentuloon luvattujen parannusten on näyttävä budjetissa ja korkeakouluille luvatut korotukset toteutettava luvatusti. Määrärahoja on kohdennettava entistä enemmän TE-toimistojen palveluiden kehittämiseen.

Lue lisää

Kysely vapaaehtoisesta osa-aikatyöstä luovilla aloilla

14.8.2019

TAKU kartoittaa yhteistyöopinnäytetyöhön liittyvällä kyselyllä jäsenistön kokemuksia vapaaehtoisesta osa-aikaisesta työskentelystä luovilla aloilla.

Lue lisää