Ajankohtaista

TAKU hallitusseminaari 2017

TAKUn toiminnanjohtaja valmistelemaan ehdotuksia kulttuurisen moninaisuuden edistämisestä

15.1.2020

Hanna Kososen koolle kutsuman työryhmän on tarkoitus keskittyä maahanmuuton ja sen kasvun myötä syntyneeseen kulttuurisen moninaisuuden haasteeseen kulttuuripolitiikassa. Ryhmä pohtii mm. ulkomaalaistaustaisten henkilöiden mahdollisuuksia harjoittaa ammattimaista toimintaa kulttuurialalla Suomessa ja heidän mahdollisuuksiaan osallistua sitä koskevaan kehittämistyöhön ja päätösten tekoon.

Lue lisää

TAKUn strategiaa tuleville vuosille päivitetty

15.1.2020

Uudessa strategiassa TAKUn päämääränä on, että vuoteen 2029 mennessä:
TAKU on tunnettu ja johtava taide- ja kulttuurialan työelämän asiantuntija sekä vahva, aktiivinen ja kasvava yhteisö. TAKUlaiset ovat arvostettuja asiantuntijoita ja heidän oikeutensa työelämässä ovat kunnossa työnteon muodosta riippumatta.

Lue lisää

Vuodenvaihteen palveluajat TAKUssa ja Akavan Erityisaloissa

20.12.2019

TAKUn toimisto on joululomalla 23.12.–6.1. Henkilökunta palaa työn touhuun taas loppiaisen jälkeen akut ladattuina ja täynnä intoa. Akavan Erityisalojen toimisto on lomalla 23.12.–1.1. ja palvelee jäsenasioissa jälleen 2.1. alkaen. 

Hyvää joulua ja taiteen ja kulttuurin täyttämää vuotta 2020!

Lue lisää

Selvitys: Kuvataiteilijoiden palkkioissa suurta vaihtelua – alalle kaivataan yhtenäisiä korvauskäytäntöjä

19.12.2019

TAKU ry ja Suomen Taiteilijaseura selvittivät syksyllä toteuttamassaan palkkiokyselyssä erilaisia kuvataiteen alan tehtävistä maksettavia korvauksia. Tulokset nostavat selkeästi esiin kuvataiteilijoiden työnkuvan hajanaisuuden, korvauskäytäntöjen suuren vaihtelun sekä epävakaan aseman työmarkkinoilla.

Lue lisää

Työnantajavelvoitteiden hoitaminen taideorganisaatioiden rahoituksen ehdoksi

17.12.2019

Taiteen avustuksia myönnettäessä työnantajavelvoitteiden asianmukainen hoitaminen on otettava pysyvästi mukaan päätöksenteon mittaristoon. Työnantajavelvoitteiden noudattamisesta on tultava velvoittava osa avustuspäätösten kokonaisratkaisua.

Lue lisää

Syyskokous valitsi TAKUlle uuden hallituksen – Juha Isotalo jatkaa puheenjohtajana

3.12.2019

Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry on valinnut vuosikokouksessaan 29.11.2019 hallituksen vuodelle 2020. Hallitukseen valittiin neljä uutta varsinaista jäsentä ja kaksi uutta varajäsentä. TAKUn puheenjohtajana jatkaa kulttuurihistorioitsija, yrittäjä, FM Juha Isotalo.

Lue lisää

TAKU palkitsi taide- ja kulttuurialan toimijoita

29.11.2019

TAKUn työelämäpäivän ja syyskokouksen yhteydessä palkittiin taide- ja kulttuurialan toimijoita. Vuoden 2019 taide- ja kulttuurialan asiantuntijaksi valittiin Flow Festivalin artistituotannon vastaava Maiju Talvisto, Vuoden taide ja kulttuurialan teoksi Taidetestaajat-hanke ja Vuoden taide- ja kulttuurialan työnantajaksi Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry / Kulttuuria kaikille -palvelu.

Lue lisää

Hei TAKUn jäsen, lämpimästi tervetuloa TAKUn syyskokoukseen ja työelämäpäivään 29.11.19

31.10.2019

Varsinaisen syyskokouksen lisäksi tämän vuoden syyskokoontumisessa on luvassa maistuva lounas, kiinnostava keynote-puheenvuoro ja vapaata seurustelua sekä ensimmäistä kertaa valittavien vuoden taide- ja kulttuurialan asiantuntijan, teon ja työnantajan palkitseminen.

Lue lisää

Kysely monityöläisenä toimiville TAKUn jäsenille

11.10.2019

TAKU kartoittaa yhteistyöopinnäytteeseen liittyvällä kyselyllä kulttuurialan monityöläisinä toimivien tilannetta. Vastaathan tähän kyselyyn, jos olet TAKUn jäsen ja toimit monityöläisenä kulttuurialalla.

Lue lisää

Hei jäsen, hae TAKUn hallitukseen!

11.10.2019

Oletko kiinnostunut taide- ja kulttuurialan ammatillisesta vaikuttamisesta ja edunvalvonnasta? Hae TAKUn hallitukseen!

Lue lisää