Osallistu valmennukseemme ja hio työnhakutaitojasi

5.4.2019

 

Taitava Työnhakija -verkkovalmennuksessamme voit hioa työnhakutaitojasi ja työnhakuasiakirjojasi missä ja milloin vain. Valmennus on avoin kaikille TAKUn jäsenille, mutta jos olet työtön voit kerryttää valmennuksella aktiivimallin aktiivisuusedellytystä. Mahdollistamme valmennuksen sinulle yhdessä Akavan Erityisalojen ja UP Partnersin kanssa. 

Taitava Työnhakija -verkkovalmennus koostuu videoista ja konkreettisista harjoituksista. Valmennuksessa on viisi osiota:

  • Osaamisen tunnistaminen
  • Timanttinen työhakemus
  • Vakuuttava CV
  • Työhaastattelu
  • Työnhakusuunnitelma

Lue lisää Akavan Erityisalojen sivuilta, kuinka TAKUlaisena pääset osallistumaan maksuttomaan Taitava Työnhakija - verkkovalmennukseen.

Työtön – Kuinka aktiivisuus kertyy muutoksen jälkeen?

Huhtikuun alusta aktiivimallin aktiivisuusedellytyksen voi täyttää useammalla eri tavalla mm. ammattiliiton järjestämällä työllistymistä edistävällä toiminnalla. Muutos astui voimaan 1.4.19 lukien ja koskettaa heitä, joilla aktiivimallin mukainen 65 päivän seurantajakso alkaa 1.4.19 tai sen jälkeen.

  • Jotta aktiivimallin mukainen aktiivisuus täyttyy, tulee aktiivisuutta olla vähintään 5 päivää 1.4. tai sen jälkeen alkavalla 65 päivän seurantajaksolla.
  • Huomioithan, että aktiivisuus voi täyttyä sekä yksittäisinä päivinä (jos toimintaa on yksittäisinä päivinä eivätkä ne muodosta yhtenäistä kokonaisuutta) tai yhtenäisenä kokonaisuutena (toiminta kestää esim. maanantaista perjantaihin).
  • Lisäksi toiminnan tulee olla työllistymistä tukevaa toimintaa, eli työnhakuun liittyvää valmennusta esim. pidempikestoista uravalmennusta, työhaastatteluvalmennusta tai valmennusta ansioluettelon tekemiseen.
  • Vaikka aktiivisuutta voi kerryttää osallistumalla sekä TE-toimiston järjestämiin palveluihin että muiden muutoksessa mukana olevien tahojen palveluihin, ei näitä palveluita voida yhdistää aktiivisuuskriteerin laskennassa. Esim. aktiivisuusedellytys seurantajaksolla ei täyty, jos osallistut 2 päivänä liiton järjestämään valmennukseen ja 3 päivänä TE-toimiston järjestämään valmennukseen.

Muista toimittaa todistus!

Toiminnan järjestäjän tulee antaa sinulle todistus, jolla voit osoittaa työttömyysetuuden maksajalle, että olet osallistunut työllistymistäsi tukevaan toimintaan. Liitä tämä todistus työttömyyskorvaushakemuksesi liitteeksi, jotta työttömyyskassa voi todeta, että olet täyttänyt aktiivisuusedellytyksen. Ilman todistusta et voi osoittaa aktiivisuuttasi.

Olethan yhteydessä Erkoon, mikäli olet epävarma aktiivisuusedellytyksen kertymisestä.

 

 

 

 

 

 

 

 

http://taku.web30.neutech.fi/site/wp-content/uploads/2017/05/cropped-taku_favicon.png
Lue lisää
Mari

Mari Kettunen, TAKUn järjestöasiantuntija