Opiskelijajäsenemme kertovat: miksi kuulun TAKUun!

27.5.2019

 

TAKUun kuulumisen syyt ovat moninaisia taide- ja kulttuurialan opiskelijoille. TAKUn tukea työelämän erilaisissa tilanteissa arvostetaan sekä TAKUn palvelut saavat kiitosta. Lisäksi TAKUn rooli taide- ja kulttuurialojen kehittäjänä nähdään tärkeänä. Opiskelijajäsenemme Reetta Haverinen ja Gurmann Saini kertovat tarkemmin suhteestaan TAKUun ja siitä, kuinka he päätyivät TAKUn jäseniksi. Eiköhän päästetä Reetta ja Gurmann ääneen.

 

Tutustutaan aluksi Reettaan

Reetta, mitä opiskelet?

"Opiskelin Karelia-ammattikorkeakoulussa Joensuussa viestinnän koulutusohjelmassa vuosina 2010-2014. Valmistuin medianomiksi vuonna 2014. Tein valmistumiseni jälkeen töitä Helsingissä verkkotoimittajana sekä viestintäassistenttina (harjoittelijastatuksella). Vuonna 2016 pääsin harjoittelijaksi joensuulaiseen mainostoimistoon, jonne lopulta jäin töihin reiluksi vuodeksi. Työnimikkeeni oli junior copywriter. Halusin kuitenkin jatkaa opintojani ja aloitin syksyllä 2017 opinnot Itä-Suomen yliopistossa kulttuurintutkimuksen maisterin koulutusohjelmassa pääaineenani mediakulttuuri ja viestintä. Valmistun toukokuussa 2019 filosofian maisteriksi."

Miksi alun perin liityit TAKUun?

"Toimin ainejärjestössämme TAKU-vastaavana, eli toimin yhteyshenkilönä ainejärjestömme ja TAKUn välillä. Koin siten luonnolliseksi liittyä TAKUun, johon myös muut opiskelukaverini kulttuurintutkimuksen puolelta kuuluivat. Koen, että TAKUn ammatilliset tapahtumat antavat vinkkejä omaa koulutusta vastaavan työn löytämiseen. Myös TAKUn tarjoamat urapalvelut ovat monipuolisia ja hyödyllisiä."

Mitä TAKUn palveluita olet hyödyntänyt tai aiot tulevaisuudessa hyödyntää?

"Jäsenetuna vakuutukset ovat hyviä, kun niitä ei ole tarvinnut itse erikseen hommata. Myös TAKUn tapahtumat, koulutukset ja webinaarit ovat kiinnostavia – tästä esimerkkinä vastikään pidetty työelämäwebinaari. Urapalveluita en ole vielä hyödyntänyt, mutta ehkä käytän niitä tulevaisuudessa, jos tarvitsen tukea työnhakuun tai CV:n hiomiseen timanttiseksi."

Mikä merkitys TAKUlla on sinulle?

"Tunnen kuuluvani kulttuurialan asiantuntijoiden suureen joukkoon, mikä luo yhteenkuuluvuuden tunnetta ja ammatillista turvaa sekä tukiverkkoja esimerkiksi työttömyyden varalle. Ajattelen, että kuuluminen TAKUun vahvistaa myös omaa ammatillista itseluottamustani. Lisäksi tykkään siitä, että TAKU on pirteä, iloinen ja kaverillinen ammattijärjestö, jossa ei ole turhaa pönötystä ja vakavuutta."

 

Kuullaan myös Gurmannista

Entäs Gurmann? Olisi kiva kuulla sinusta tarkemmin. Aloittaisitko vaikka kertomalla, että mitä opiskelet?

"Opiskelen kulttuurituotantoa kolmatta vuotta Humanistisessa ammattikorkeakoulussa (Humak) Kauniaisten kampuksella."

Miksi sinä olet puolestasi liittynyt TAKUun?

"Liityin TAKUun, sillä mielestäni TAKU tekee hyvää työtä taide- ja kulttuurialalla työskentelevien eteen. Luovilla aloilla voivat työmarkkinat olla vaikeita, joten olen todella kiitollinen, että voin tarpeen vaatiessa kääntyä ammattijärjestöni puoleen. "

Kertoisitko, mitä TAKUn palveluita olet hyödyntänyt ja aiot tulevaisuudessa hyödyntää?

"Tähän asti olen käyttänyt TAKUn kautta saatuja jäsenetuja eri palveluissa. Lähitulevaisuudessa aion käyttää palkkaneuvonta-palvelua valmistumisen jälkeen työllistyessä."

Avaisitko, mikä merkitys TAKUlla on sinulle?

"Taide- ja kulttuuriala on jatkuvasti murroksessa. Todella moni työllistyy freelancerina, pienyrittäjinä tai keikkatyöläisinä. On erittäin tärkeää, että on olemassa yhteisö joka auttaa, jos sukset menee ristiin työelämässä. Eikä vain valmistumisen jälkeen vaan myös opiskeluiden aikana. Lisäksi koulutustarjonta auttaa kehittämään myös itseään. Siksi, ammattiyhdistyksiä ei kannata vierastaa vaan selvittää huolella mikä on sinulle ja omalle alalle sopiva järjestö. Ennen kaikkea, mitä se tarjoaa sinulle jäsenetujen lisäksi. Minulle TAKU on tuki ja turva, mutta ennen kaikkea alan kehittäjä."

 

Kiitokset Reetta ja Gurmann, että kerroitte näistä ajatuksistanne. Lämpimät onnittelut Reetta tulevan valmistumisen johdosta ja menestystä opintoihin Gurmann!

 

Opiskelija! Jos haluat liittyä taide- ja kulttuurialan ammattilaisten joukkoon, klikkaa kuvaa alla ja liity TAKUun. Samalla lunastat itsellesi monien jäsenetujen ja palveluiden lisäksi myös Tiketin lahjakortin.

Oletko jo jäsen? Ei hätää! Suosittele TAKUn jäsenyyttä opiskelukaverillesi. Tällöin hyödytte molemmat. Kaverisi saa liittymisestä Tiketin lahjakortin ja sinä saat jokaisesta uudesta jäsenestä 50 € superlahjakortin, jota voi käyttää yli 100 liikkeeseen tai elämykseen. Lisätietoja.

 

http://taku.web30.neutech.fi/site/wp-content/uploads/2017/05/cropped-taku_favicon.png
Lue lisää
Mari

Mari Kettunen, TAKUn järjestöasiantuntija