Opiskelija, liity jäseneksi ja lunasta itsellesi lahjakortti

21.5.2019

 

Opiskeletko taide- ja kulttuurialaa ja aloitat pian kesätyöt? Jos vastasit edellä mainittuun kyllä, kannattaa ehdottomasti liittyä heti TAKUun ja samalla työttömyyskassa Erkon jäseneksi. Näin voit alkaa kerryttämään itsellesi ansiosidonnaista työttömyysturvaa. Lisäksi saat tietää enemmän alastasi ja mahdollisuuksistasi työelämässä, tukea osaamisesi kehittämiseen ja olet osa taide- ja kulttuurialojen asiantuntijoiden joukkoa. Kaikki 21.5.-30.6.2019 välisenä aikana liittyneet opiskelijat saavat liittymislahjaksi Tiketin 10 euron lahjakortin.

Miksi liittyisin jo opiskeluaikana?

 • Varmistat itsellesi paremman työttömyysturvan tason, jos et löydä heti valmistumisesi jälkeen töitä. Erkon ansiopäiväraha on huomattavasti korkeampi kuin Kelan peruspäiväraha. Jäsenmaksu maksaa itsensä takaisin nopeasti, vaikka olisit työttömänä vain muutaman viikon. Kesätyöt kerryttävät ns. työssäoloehtoa, joka tulee olla täyttynyt, jotta ansiopäivärahaa voi valmistumisen jälkeen saada.
  • Miten täytät työssäoloehdon? Työssäoloehdon voit täyttää opiskelun aikana esim. kesätöillä tai työskentelemällä osa-aikaisesti. Työssäoloehto täyttyy, jos on ollut 26 viikkoa työssä (yli 18h/vko) työttömyyskassan jäsenyysaikana. Palkan on oltava työehtosopimuksen mukainen, tai jollei alalla ole työehtosopimusta, kokoaikatyön palkan vähintään 1211 €/kk (v. 2019). Työssäoloehto pitää normaalisi kerätä 28 kuukauden aikana. Päätoiminen opiskelu voi kuitenkin pidentää 28 kuukautta jopa seitsemällä vuodella.
  • Työssäoloehto kertyy esimerkiksi:
   • kahden kesän kokoaikaisista kolmen kuukauden pituisista kesätöistä tai
   • yhden kesän kokoaikaisesta kolmen kuukauden kesätyöstä ja kolmen kuukauden osa-aikaisista töistä (työaika vähintään 18 tuntia kalenteriviikossa) tai
   • kuuden kuukauden pituisesta määräaikaisesta työsuhteesta tai
   • tai kuuden kuukauden mittaisesta harjoittelusta, jos palkka ja työaika ovat kuten edellä mainittu.
 • TAKUn jäsenyys opiskelijana kannattaa, koska saat käyttöösi:

TAKUun liittymisen ja kuulumisen syyt ovat moninaisia. Katso, minkä vuoksi opiskelijajäsenemme Reetta ja Gurmann kuuluvat TAKUun.

 

Kuinka liityn jäseneksi ja lunastan Tiketin lahjakorttini?

Voit liittyä jäseneksi täyttämällä oheisen liittymislomakkeen. Katso lisätietoja liittymisprosessista täältä. Tiketin lahjakortti toimitetaan kaikille 21.5.-30.6.2019 välisenä aikana liittyneille opiskelijoille kesän 2019 aikana.

Olen jo jäsen, mitä teen?

Suosittele TAKUn jäsenyyttä opiskelukaverillesi. Tällöin hyödytte molemmat. Kaverisi saa liittymisestä Tiketin lahjakortin ja sinä saat jokaisesta uudesta jäsenestä 50 € superlahjakortin, jota voi käyttää yli 100 liikkeeseen tai elämykseen. Lisätietoja.

 

opisjkelija liity TAKUun
http://taku.web30.neutech.fi/site/wp-content/uploads/2017/05/cropped-taku_favicon.png
Lue lisää
Mari

Mari Kettunen, TAKUn järjestöasiantuntija