Olin pari vuotta töissä TAKUssa - mitä koin ja sain aikaan?

10.9.2020

 

TAKUssa työskennellyt Sini Myllyniemi siirtyi syyskuussa uusien haasteiden pariin. Sini oli TAKUssa monessa mukana ja kiittää antoisasta ajasta taide- ja kulttuurialan osaajia ja opiskelijoita: "Kiitos kaikille TAKUn yhteisön jäsenille näistä kahdesta vuodesta! On ollut hienoa saada tavata ja tutustua moniin teistä tapahtumissamme ympäri Suomen". Ohessa Sinin tiivistys ajasta TAKUssa huippuhetkineen.

Kuvassa Sini Myllyniemi

TAKUssa työskentely antoi ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää alan työelämää

TAKUn järjestökoordinaattorina olen saanut ainutlaatuisen mahdollisuuden osallistua oman alani työelämän kehittämiseen. Kun aloitin tehtävässäni, TAKUssa oli suuret muutokset meneillään - TAKUn koko toimiston henkilökunta ja puheenjohtaja vaihtuivat samana syksynä. Muutos antoi mahdollisuuden todella monipuoliseen tehtävänkuvaan ja kehittämiseen, mikä on ollut upea kokemus. Olen päässyt muun muassa suunnittelemaan, toteuttamaan ja kehittämään korkeakoulu- ja opiskelijayhteistyötä, TAKUn koulutuksia ja tapahtumia sekä viestintää.

Nyt viimeisimpänä tehtävänä olen työstänyt TAKUn opasta hyvään työharjoitteluun yhdessä TAKUn yhteistyöopinnäytteen tekijän Tuulia Ahokkaan kanssa. Oppaassa tulee näkyväksi moni työsuhteeni alusta asti mielessäni ollut kehitysidea, kuten kaikille osapuolille hedelmällisen ja reilun työharjoittelun edistäminen. Aivan pian TAKUlla on oma taide- ja kulttuurialalle suunnattu opas korkeakouluharjoittelun suunnitteluun ja toteuttamiseen, joka pitää sisällään myös CV-neuvontaa erityisesti opiskelijan näkökulmasta ja pohjat harjoittelun sopimusasiakirjoihin. Olen ylpeä ja iloinen oppaasta, jonka olen sanut toteuttaa alusta loppuun saakka Tuulian ansiokasta työtä hyödyntäen.

 

Olen humanisti -kampanja yksi työkokemukseni kohokohdista

Olen humanisti -kampanjan ideointi ja toteuttaminen TAKUssa on ollut yksi ehdottomista kohokohdista näinä vuosina. Kampanjan päällimmäisenä ajatuksena oli - ja on edelleen - vahvistaa humanististen tutkintojen arvostusta yhteiskunnassa ja työmarkkinoilla. Tämän kampanjan tekemisessä parasta on ollut yhteistyö, jossa taustatiimin jäsenet ovat saaneet toteuttaa omia vahvuuksiaan tärkeän, ja myös minulle henkilökohtaisesti läheisen, sanoman vuoksi. Olen saanut ideoida huikeassa tiimissä, suunnitella ja toteuttaa kampanjan viestintää sekä kirjallisesti että visuaalisesti. Nyt on hienoa nähdä, miten keväällä tehty työ tämän kampanjan eteen kantaa hedelmää ja miten kampanja kasvaa tulevaisuudessa.

Mitä opin?

TAKUssa olen saanut kehittää itseäni luennoitsijana, fasilitoijana, viestijänä, graafisena osaajana sekä taide- ja kulttuurialan työelämän asiantuntijana. Olen saanut kiitosta osaamisestani ja vahvistusta siihen sekä toteuttanut ja kehittänyt useaa menestyksekästä projektia tai uudistusta TAKUlla. Meillä TAKUssa ja Akavan Erityisalojen yhteisössä on innostava tiimi, enkä voi korostaa liikaa sen merkitystä. On ollut hienoa olla sellaisessa yhteisössä, jossa voi lennokkaasti ideoida yhdessä ja jalostaa ideoista timantteja! Kiitos.
Kiitos Sini kuluneista vuosista ja kaikkea hyvää uusiin seikkailuihin!
http://taku.web30.neutech.fi/site/wp-content/uploads/2017/05/cropped-taku_favicon.png
Lue lisää
Avatar

Sini Myllyniemi, TAKUn järjestökoordinaattori