Hae mukaan uuteen jäsenpalveluumme: taide- ja kulttuurialan ammattilaisten mentorointiohjelmaan!

14.9.2020

 

Lämpimästi tervetuloa osallistumaan TAKUn ensimmäiseen mentorointiohjelmaan. Järjestämme yhteistyössä Kumouksen kanssa innostavan mentorointiohjelman jo työelämässä oleville jäsenillemme.

Ohjelmassa pääset kehittämään omaa ajatteluasi, työstämään sinulle tärkeää seuraavaa ura-askelta sekä vahvistamaan omaa ammatillista identiteettiä taide- ja kulttuurialan moniosaajana! Mentorointiohjelmamme keskeisiä elementtejä ovat oman osaamisesi tunnistaminen ja vahvistaminen, keskinäisen vertaistuen ja verkostojen mahdollistaminen sekä urasuunnittelusi tukeminen.

Mentorointi toteutetaan mentorin johdolla pienryhmissä, jossa jokainen aktori työstää ohjelman aikana omaa henkilökohtaista ura-askeltaan. Mentorointitapaamiset alkavat lyhyillä koko porukan yhteisillä alustuksilla, jotka johdattavat päivän mentoroinnin teemaan tai vahvistavat moniosaajuuden tematiikkaa.

Voit hakea ohjelmaan mukaan joko mentoriksi tai aktoriksi. Emme halua asettaa liian tarkkoja kriteerejä mentorointiin osallistuvien suhteen. Sovellut hyvin mentoriksi, jos sinulla on työuraa jo takana taide- ja kulttuurialan kentältä sekä haluat toimia kanssakulkijana uransa nivelkohdassa olevalle TAKUlaiselle. Voit hakeutua mentoriksi, vaikka et ole TAKUn jäsen. Sovellut aktoriksi, jos pohdit tällä hetkellä jotakin omaan uraasi liittyvää kysymystä, niin pientä tai isoa, ja kaipaat kannustavan ryhmän ja mentorin ajatustesi tueksi. Jotta voit hakeutua aktoriksi, tulee sinun olla TAKUn jäsen. Jos et vielä ole, niin liittymään pääset tästä.

taide- ja kulttuurialan mentorointiohjelma

Ryhmämentoroinnin ohjelma

Mentorointiohjelma käynnistyy mentoreiden perehdytystapaamisella Helsingissä torstaina 14.1. klo 17-19. Välipalaa ja kahvia tarjolla 16.45 alkaen.

Yhteiset - mentoreiden ja aktorin väliset - tapaamiset järjestetään Helsingissä säännöllisesti klo 17-20 ensi keväästä lähtien seuraavina päivinä (26.1., 18.2., 16.3., 22.4.). Rentoa jutustelua ja välipalaa tarjolla kuitenkin jo kello 16.30-17.00.

Päätämme mentorointiohjelman juhlallisesti päätös- ja palautetilaisuuteen tiistaina 1.6. klo 17-19.

Toiveenamme on järjestää mentorointiohjelma lähtökohtaisesti livetapaamisina Helsingissä, mutta seuraamme vallitsevaa tilannetta ja toimimme sen mukaan. Tarvittaessa mentorointiohjelma järjestetään etänä. Jos et ole pk-seudulta, osallistumme pyynnöstäsi matkakulujen korvaamiseen. Kerrothan kaipaamastasi tuesta jo mentorointiohjelmaan hakemisen yhteydessä.

Lähetä hakemus ohjelmaan 2.11. mennessä. Huomioithan, että mentorointiin hakeminen on samalla sitova ilmoittautuminen!

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä Mariin: mari.kettunen@taku.fi tai 044 777 8679 (aina 23.10. saakka) ja 24.10. lukien Viljaan: vilja.bystrom@taku.fi tai 040 561 8967.

http://taku.web30.neutech.fi/site/wp-content/uploads/2017/05/cropped-taku_favicon.png
Lue lisää
Mari

Mari Kettunen, TAKUn järjestöasiantuntija