Ajatushautomo after work 24.11.

Vilja Byström / 30.10.2017

Suomalaisten humanistien ajatushautomo on vihdoin totta!

TAKU moderoi 26.10. osana NordMatchia keskustelutilaisuuden, jonka tavoitteena oli selvittää millaisia rakennuspalikoita humanistinen ajatushautomo vaatii toimiakseen.

Tilaisuuteen oli kutsuttu asiantuntijoiksi
Jesper Enbom, Humtank
Liisa Mayow, Kaskas Media
Matilda Wrede-Jäntti, Nuorisotutkimusseura
Anna-Maria Leogrande, Kumous - Uusi työnhaku

Ajatuksenvaihtoa käytiin monella eri tasolla nykytilasta tavoitteisiin. Enbom avasi Ruotsin Humtankin historiaa ja nykytoimia. Hänen puheenvuoronsa johtava ajatus oli, että Humtank rohkaisee ihmisiä toimimaan ja ajattelemaan humanistisen tutkimuksen tilaa. Mayow toi keskusteluun näkökuman tutkimuksen näkyväksi tekemisestä ja yhtä lailla tutkijoiden viestintäkoulutukseen panostamisesta. Leogrande painotti ammatillisen pätevyyden tunnistamista ja sen tukemisen uusia keinoja sekä generalistien asemaa työmarkkinoilla. Wrede-Jäntti taas kertoi ajatuksiaan siitä, kuinka haastavaa tutkijan on viestiä työstään, tieteessä kun ei voida sanoa ehdottomia totuuksia.

Mikä voisi olla sinun roolisi mahdollisuuksien rakentajana?

Suomalaisen humanistisen ajatushautomon yhtenä tavoitteena on luoda selkeä ja yhteys tutkimuksen ja yhteiskunnan välille ja helpottaa siitä viestimistä eri ryhmille ja vaikuttajille. Parhaassa tapauksessa toiminta synnyttää vahvan tutkimustiedon lisäksi julkista keskustelua koulutuksen roolista ja humanistien asemasta  tulevaisuuden työelämässä .

24.11. pidettävä after work on vapaamuotoinen ja kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan. Tavoitteena on yhteisiä ideoita vauhdittava ja uusia ajatuksia synnyttävä iltapäivä. Esittelemme alussa lyhyesti Ruotsin Humtankin toiminnan taustaa ja jaamme muita keskustelutilaisuudessa syntyneitä ajatuksia. Lisäksi käydään keskustelua siitä, miten ajatushautomo rahoitetaan ja mitkä ovat sen toiminnan tavoitteet ja vaikuttamiskeinot. Paikalle voi saapua sinulle sopivana aikana klo 15 ja 18 välillä.

Mitkä rakennuspalikat tarvitaan toiminnan käynnistämiseen? Mikä voisi olla ajatushautomon manifesti? Pääsit paikalle tai et, otamme kaikki ajatukset vastaan tällä avoimella ja anonyymilla tiedostolla.


Ajatushautomo after work

24.11.2017 | 15.00-18.00
TAKUn toimisto, Pohjoisesplanadi 21 b 7 (3. krs), 00100 Helsinki

Tarjoamme osallistujille virvokkeita ja välipalaa. Pyydämme ennakkoilmoittautumista, jotta osaamme varautua sopivaan määrän tarjoiluja.

Ilmoittaudu tästä

Lue lisää
Vilja

Vilja Byström on TAKUn asiantuntija